A weboldal cookie-kat használ, ha ehhez nem járul hozzá van lehetősége módosítani a beállításokat.
Termékek Menü

Mosási tanácsok

Az alábbi tanácsokat érdemes megfogadni annak érdekében, hogy a ruhákat a megfelelő módon kezeljük és elkerüljük a kellemetlen helyzeteket.

A ruhába bevarrt címke tartalmazza a kezelési útmutatót a mosás, szárítás, vasalás, vegytisztítás vonatkozásában. Ezt mindig tartsuk be! A leggyakoribb szimbólumok jelentése lejjebb található.

Tartsuk be az alapvető mosási szabályokat , úgy mint például:

  • Színek. Mielőtt nekikezdenénk a mosásnak, válogassuk szét a ruhákat színek szerint. A fehéreket mindenképp különítsük el, ehhez tilos hozzátenni bármilyen más színt , ugyanis a fehér ruhák a legvilágosabb bézstől is beszürkülnek. A pirosat és a sötét rózsaszínt, a feketét és a sötétkéket moshatjuk együtt. A világoskékhez párosíthatjuk a zöldet, a világosszürkéhez a sárgát vagy a halvány rózsaszínt.
  • Anyagok. Érdemes odafigyelni, hogy farmert ne mossunk össze egy selyemblúzzal még akkor sem, ha a színük azonos. A farmereket például érdemes külön venni, tehetünk hozzájuk sötét színű törölközőket vagy egy-egy vastagabb kabátot. Az ágyneműket, törölközőket szintén jó, ha külön mossuk. A babaruhákat külön szoktuk mosni. A kényes gyapjú és selyem ruhákat külön szoktunk mosni.
  • Hőfok. Minden ruhaneműben lennie kell egy mosási útmutatónak, ami többek között meghatározza az ajánlott mosási hőfokot. Ezt mindig tartsuk szem előtt, de főleg, ha kényes anyagokat mosunk, például gyapjút vagy selymet. A műszálas ruhákra ugyanígy figyeljünk, sokkal hamarabb összeugranak, mint a pamut ruhák. Amennyiben azt az anyag megengedi, a fehér ruhákat érdemes 60°C-on kimosni, így szép fehérek maradnak.
  • Díszítés, hímzés, strassz köves ruha . Ezeket érdemes kézzel mosni a kényes részek megóvása miatt.
  • ÉS végül: Ne legyünk lusták átnézni a zsebeket mosás előtt :-)

(Forrás: http://praktikus.info/a-mosas-alapszabalyai/)

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kezel%C3%A9si_jelk%C3%A9pek_%28textilipar%29